Thanatopraxie

Thanatopraxie is een tijdelijke vorm van balseming. Het doel is om de overledene tot tien dagen na het overlijden mooi te houden. Dankzij de lichte balseming blijft de overledene thuis of in het uitvaartcentrum er mooier, natuurlijker uitzien en voelt bovendien niet meer zo koud aan. Ook tekenen van een eventuele ziekte vervagen of verdwijnen zelfs.

Deze voordelen helpen nabestaanden de mooie herinneringen aan hun overleden dierbare te behouden. Een praktisch voordeel is dag er geen koelinstallatie nodig is.

In 2010 is de termijn waarbinnen een uitvaart moet plaatsvinden verruimt van 5 dagen naar 6 werkdagen. Hierdoor ontstaat er meer tijd om afscheid te nemen. Dankzij lichte balseming kan de overledene ook gedurende deze langere periode mooi opgebaard worden.

Lichte balseming is bedoeld om het lichaam van een overledene tijdelijk (tot tien dagen na het overlijden) mooi te houden. Normale balseming heeft als doel een lichaam zo lang mogelijk te bewaren en alleen toegestaan als het lichaam wordt overgebracht naar het buitenland of wanneer het een lid van het koninklijk huis betreft.

Door de lichte balseming worden de bacteriën in het lichaam verdoofd. Tien dagen na overlijden is de lichte balseming uitgewerkt en komt het natuurlijke proces alsnog op gang, zoals bij een lichaam dat niet gebalsemd is.

De lichte balseming vindt plaats in het uitvaartcentrum en neemt ongeveer anderhalf tot twee uur in beslag. Daarna wordt de overledene weer opgebaard, thuis of in het uitvaartcentrum. De kosten van de lichte balseming bedragen € 525,00

Er is in verband met hygiëne geen mogelijkheid bij de balseming aanwezig te zijn.

In enkele uitvaartcentra in Rotterdam bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van de wasruimte waar u zelf inclusief eventuele assistentie volgens uw eigen ritueel de overledene kunt wassen en verzorgen. De wasruimte kan per uur worden gehuurd.

De kosten hiervan bedragen € 215,00 per uur of gedeelte hiervan.

F.X.M Kloeg uitvaartverzorging

Nieuwe Langeweg 127
3194 DC Hoogvliet Rotterdam
Tel: 010-2017165
Mail: kloeguitvaart@gmail.com
Wij verzorgen ook avondcrematies
Een uitvaart in de avonduren is sfeervoller. Interesse?
Neem contact op en vraag ons naar de mogelijkheden.